Camera Security

Event Camerabeveiliging

Waarom zetten we camerabeveiliging in bij evenementen?

Camerabeveiliging is een extra toevoeging op de bewakers die op een evenement lopen. Het terrein kan overzichtelijk in beeld gebracht worden omdat de camerabeveiliging over het publiek heen kijkt, waardoor eventuele calamiteiten eerder opgemerkt worden.

Een bijkomend voordeel is dat je mensen die betrokken zijn bij een incident duidelijk in beeld kunt brengen. De beelden die geëxporteerd worden vanuit de recorder zijn beveiligd en kunnen niet gemanipuleerd worden. Hierdoor zijn deze beelden bijzonder geschikt als bewijsmateriaal voor beveiliging of politie.

Event camerabeveiliging is makkelijk op te zetten en kan na een korte uitleg met gemak bediend worden door een beveiliger of door iemand die door de organisatie hiervoor wordt aangewezen. Het systeem kan door de organisatie tegelijkertijd ingezet worden om zicht te houden op de drukte in bepaalde gebieden van het evenement (crowd control). Ook is het systeem ideaal als terreinbewaking voor ‘s nachts in de dagen vóór of ná het evenement.

Het systeem

Ons volledige beveiligingscamerasysteem is opgebouwd rond een Bosch CCTV-systeem. Bosch staat garant voor betrouwbare en degelijke apparatuur en is al jaren marktleider in beveiligingscamera’s. De camera’s zijn allemaal omgebouwd om makkelijk te kunnen plaatsen op evenementen aan bijvoorbeeld Truss of een Layer-stelling. Ook inhangen in lichtmasten of andere constructies zijn in overleg mogelijk.

De camera’s zijn weerbestendig en voorzien van interne verwarming om damp in de camera’s te voorkomen. Alle camera’s moeten lokale 230 V voorziening hebben. De video- en stuurbekabeling zal vanaf de recorder naar de camera lopen. Zelf hebben wij hiervoor enkele honderden meters kabel beschikbaar. Maar voor de moeilijk bereikbare plekken kunnen wij het systeem ook op een professionele manier voorzien van een draadloze video- en stuurverbinding.

Al onze camera’s zijn PTZ wat staat voor Pan Tilt Zoom. Dit betekent dat deze Dome-camera’s 360 graden kunnen ronddraaien, 90 graden naar beneden kunnen draaien en ver kunnen inzoomen op hetgeen wat in de gaten wordt gehouden.

Als Centrale Unit is er gekozen voor een compacte flight case met daarin een professionele DVR (Recorder) voorzien van 2 monitoren en een joystick controller om het geheel van afstand in de gaten te houden en te bedienen. De monitoren zijn vrij in te delen. U kunt zelf bepalen hoe en welke camera’s daar op getoond moeten worden. Met de joystick controller zijn zowel de DVR als de camera’s geheel naar eigen wens te bedienen en te configureren.
Op dit moment hebben wij 12 camera’s van het Dag/Nacht-type in eigen beheer. Deze kunnen in het donker ook heel goed beeld leveren.

 

slider image CPO

Tevens hebben wij een registratie wagen in de verhuur. Deze kan snel ingezet worden op locatie en is de ideale uitval basis voor grote en langere evenementen.

Specificaties

Recorder:

– 16 kanalen
– Full Frame 25 beelden per seconde op alle 16 kanalen
– H.264 Codec opslag
– Joystick-besturing voor camera’s en recorder
– Beveiligde opnames die niet te manipuleren zijn

Camera’s:

– Dag/Nacht-camera’s
– 18x Zoom
– PTZ (Pan Tilt Zoom)
– Makkelijk op te hangen door middel van 50 mm klem

Mocht u interesse hebben of meer informatie willen kunnen wij u vrijblijvend van dienst zijn om een plan op te stellen voor camerabeveiliging voor uw evenement.