Video Crane


Sinds april 2011 beschikken wij over deze video crane.

Deze kraan brengt een nieuwe dimensie aan het filmen. Met behulp van deze crane kunnen wij soepele en vloeiende beelden leveren van grote evenementen, zoals Absolutely Queensnight of een rally. Een mooi voorbeeld hiervan is het filmen vanuit vogelvlucht.

Besturing:

De camerakop is compleet bestuurbaar door 2 remote’s aan de handlebars. De kop kan 360 graden roteren, zowel horizontaal als verticaal. De rotatiesnelheid is lineair bestuurbaar met een joystick. Deze is tevens nog aan te passen aan bepaalde filmsituaties.

Omvang en bereik:

Onze videokraan heeft een totale lengte van 7.5 m en kan een hoogte bereiken van ongeveer 7 m. Elk draaipunt heeft een kogellager om zo soepel mogelijk te draaien. Door de set gewichten nét voor de handlebars is de kraan volledig in balans. Hierdoor is deze met de minste beweging te besturen.

Bouw:

Het platform is handmatig te verstellen en dus toegankelijk voor vrijwel elk terrein. Het frame is van aluminium gebouwd, waardoor het geheel stevig en licht is. De kraan bestaat uit verschillende segmenten, die gemakkelijk te demonteren en te vervoeren zijn.

 

Dolly:  (Dolly binnenkort beschikbaar)

Het frame van de kraan is om te bouwen naar een dolly. De poten zijn gemakkelijk te vervangen door een 4-tal wielen. Deze zorgen ervoor dat de kraan/dolly gemakkelijk te verplaatsen is. Momenteel lopen de laatste aanpassingen voor deze dolly nog.

 
crane website
 

Datasheet Xtreemtec Crane Maten V2.1 ×